Multimedia

Publicaciones en medios

ElLiberal.cat

Acogido por Biocorcho, una empresa que apostó por tener sentido de responsabilidad social desde su creación, el proyecto ha conseguido que «más de 300 personas reciban cada mes cajas con ayuda humanitaria. Más de 2000 kilos, debidamente documentados, han sido salvados y convertidos en 2000 kilos de esperanza entregada en Venezuela» a la Fundación Mamá Lis, a la Residencia de ancianos Ernesto Jiménez en Quibor y a niños de la Casa Hogar Carpintero de la Montaña, entre otros.

“pequeñas acciones de reciclaje logran cambiar la vida de 300 personas desfavorecidas en Venezuela”.

Desde Arquitectura-Sostenible.es

“Sin duda, iniciativas como ésta no sólo hacen posible llevar los conceptos de construcción sostenible a otros países, sino que además le pueden proporcionar una mejor calidad de salubridad y habitabilidad en sus viviendas y, por tanto, mejorar su calidad de vida”.

TotRubí

Segons explica l’Alexandra, a Veneçuela una persona guanya entre dos i quatre dòlars al mes, “no poden pagar medicines, és impossible”, i productes bàsics com menjar, paper higiènic o un parell de sabates, tenen un preu de luxe. «La gent d’aquí no ho podria suportar».

Per aquest motiu, i juntament amb familiars, van fer una crida en l’àmbit local en el 2017 per recollir medicaments sense caducar que la gent tenia a casa i volia llençar o portar a la farmàcia, on explica que reciclen l’embolcall però incineren el contingut per motius de seguretat.

I així va començar tot. Recollint medicaments i també bolquers d’un sol ús per a adults que moltes persones ja no els necessitaven, o bé perquè s’havien recuperat de la patologia, havien canviat de talla o perquè qui el feia servir havia mort i s’anaven a llençar. “Si es porten a la farmàcia també s’incineren perquè no es poden vendre. Hi ha tones de bolquers nous i per estrenar. Havíem de fer alguna cosa amb això”, explica. 

Cugat.cat

“Alexandra Medina és de Rubí i treballa a Sant Cugat, i fa tres anys va començar un projecte d’àmbit familiar que consistia a recollir, entre persones de l’entorn de les dues ciutats, medicaments i bolquers que la gent volia llençar. Un cop reunits, els enviava en vaixell cap a Veneçuela perquè allà arribessin a residències de gent gran i a infants en situació vulnerable. Amb la pandèmia, l’any passat va veure que no podia continuar finançant-ho familiarment, i va decidir continuar aquesta iniciativa creant un projecte social vinculat a l’empresa on treballa”.

El projecte solidari de l’Alexandra Medina

Entrevistes Rubí al dia

L’Alexandra Medina és una veneçolana rubinenca que des de fa uns anys ha engegat un projecte solidari de recollida de medicines, bolquers, sabates i roba

Desde el 20 de Enero 2022 hasta el 28 de Febrero. Exposición “Efecto mariposa”

RubiTv.cat

Aquest dijous 20 de gener la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler de Rubí obrirà, a la primera planta, l’exposició Quan materials descartats es converteixen en ajuda humanitària per a Veneçuela: Efecte papallona.

L’objectiu és conscienciar al públic sobre quina manera petites accions de reciclatge a casa aconsegueixen canviar la vida de persones desfavorides a altres llocs del món. Per això, l’espai compta amb diferents decorats, atés que així els visitants poden veure i experimentar les diferents realitats entre Catalunya i el país llatinoamericà.

Presentación de la exposición:

“Cuando los materiales descartados se convierten en ayuda humanitaria: efecto mariposa.”

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler obrirà aquest dijous l’exposició Quan materials descartats es converteixen en ajuda humanitària per a Veneçuela: Efecte papallona. Es tracta d’una proposta artística que difon el projecte solidari Mi mejor amigo es, a través del qual persones de Veneçuela en situació de vulnerabilitat reben cada mes ajuda humanitària

Vídeo de entrevista en La voz de América.“En España, una venezolana lleva años haciendo una loable labor. Ella recolecta juguetes, libros y otros artículos usados para enviarlos a Venezuela y así ayudar a niños y ancianos en situación de vulnerabilidad. Veamos la historia de Alexandra Media en Mujeres con causa”.

Algunos vídeos

Canal en YouTube AQUÍ